HK LING LIANG CHURCH KINDERGARTEN

Causeway Bay Hong Kong

The design of this kindergarten creates a playful but dignified atmosphere for learning. Instead of childish images, abstract geometries are employed to stimulate the imagination. A computer room has octagonal storage cabinets on steel posts, with octagonal lighting panels suspended above. The playground features a large gable-roofed aviary, and murals inspired by primitive cave paintings and Chinese pictographs.   

 

Merit Award for Interiors, American Institute of Architects Hong Kong Chapter.

 

PO LEUNG KOK GRANDMONT

PRIMARY SCHOOL

Hong Kong

This new primary school features a 3,500sf, 2 story high library reading room with bean-shaped tables that can form small and large clusters. Opposite the circulation desk, a counter for computers recalls the look of a playground slide, leading down to a reading nook. A continuous suspended ceiling “spine” unifies the three main spaces of the library. The Parent-Teacher Association commissioned Chang Bene Design to create a mural in the reading room on the theme of “thoughts, inspirations and progress.”  The firm also designed a large mural for the 6,000sf cafeteria.

HK LING LIANG CHURCH KINDERGARTEN

Diamond Hill Hong Kong

A 10,000sf new facility with views to greenery and hills, the interior uses nature as the design theme to create an uninhibited and "out-doorsy" environment. A log house provides a place for children to climb and hide. Half-logs, partly burnt or blackened, also line the lower part of the corridor walls, protecting the walls while emphasising the rustic look; the corridor floors are terracotta tiles. Each of the six classrooms has a different function – art studio, music room and so on – and is individually designed and has a unique-color rubber floor. The school’s reception desk features a mural with drawings by the students.

CULTURAL PALACE OF NATIONALITIES THEATRE

Beijing, China

Exterior and Interior gut renovation of existing 900 seat theatre near Tiananmen Square restoring the facade with new windows/decorations, state of the art lighting system,  the grand foyer and all public area.  The new design reflects the 56 nationalities in China by adopting their respective local crafts and indigenous weaving patterns into window panes and wall screens throughout the theatre.